3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands piano

Je wilt graag investeren in een  piano maar een nieuwe piano vind je te duur of heb je de financiële middelen niet voor. Dan wil je een goedkopere variant vinden maar waar moet je eigenlijk op letten als je een tweedehands piano gaat kopen? Het maken van goede keuzes voor dat je een piano is belangrijk.  Als je eenmaal de goede keuzes  hebt genomen dan heb je wel een aantal jaar plezier van je investering. Maar hoe maak je de goede keuzes? 

In dit artikel gaan we in op een aantal aspecten waar je op moet letten tijdens het kopen van een piano. 

Pianostemmer

Een belangrijke factor bij het kopen van een tweedehands piano is het geluid wat uit de piano komt. Als je het moeilijk vind om te bepalen of het geluid wat uit de piano komt wel goed is.Zou je een pianostemmer of pianodocent kunnen uitnodigen die kunnen bepalen of het een goede piano is ja of nee. Jij moet het geluid wat uit de piano komt ook mooi vinden en je moet de piano natuurlijk ook lekker vinden spelen, dus als je een piano gaat kopen probeer hem een keertje uit. 

Uiterlijk

Kijk altijd naar de leeftijd van een piano voordat je de piano aanschaft. Alleen kun je niet zien vanaf de buitenkant hoe oud een piano daadwerkelijk is. Misschien hebben de mensen van wie je de piano wilt kopen  nog wel een aankoopbewijs thuis liggen waarop op  staat uit welk jaar de piano afkomstig is. Hebben ze geen aankoopbewijs dan kun je het serienummer laten controleren bij een pianostemmer of online en die vertellen je dan hoe oud de piano is.  Je moet er ook opletten dat de piano niet beschadigd of kapot is. Sommige reparaties kun je laten repareren door een pianomaker dat kan vaak in een muziekwinkel, Maar de kosten die je maakt tijdens een reparatie moet je dan wel zelf betalen. Je moet er ook opletten dat de piano goed is onderhouden door te controleren of er geen viezigheid verscholen zit binnen in de piano. 

Vervoer

Een tweedehands piano kopen? Dan is het niet onbelangrijk om na te denken hoe ga ik mijn piano mee naar huis nemen. Sommige mensen willen dit nog wel eens vergeten. Een piano neem je niet zo gemakkelijk mee dat komt doordat een piano een groot ding is die best wel wat gewicht met zich meedraagt. Je zou ervoor kunnen kiezen om je piano op te laten halen door een verhuisbedrijf vaak is dan je piano ook nog verzekerd. Ook kun je aanhangwagen huren en daarin de piano vervoeren let wel op want voor sommige aanhangwagens heb je een rijbewijs BE nodig. 

Als u meer informatie wilt hebben over het kopen van een tweedehands piano klik hier om naar de website te gaan van Bos pianoservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *