De voordelen van je huis verkopen en terughuren

De huizenprijzen in Nederland zijn in de afgelopen jaren fors gestegen en dit blijft naar verwachting nog wel even doorgaan. Wanneer u uw overwaarde zo snel mogelijk wilt benutten, terwijl u in uw eigen huis blijft wonen, dan is dat mogelijk via Levius. In dit artikel belichten we de voordelen. 

U maakt vermogen vrij

Het afbetaalde gedeelte van uw hypotheek en de overwaarde krijgt u op uw bankrekening wanneer u uw huis verkoopt. Als u vervolgens de eigen woning terughuurt, investeert u het niet opnieuw in uw eigen woning en heeft u waarschijnlijk een fijne spaarrekening.

Bepaalde financiële verplichtingen vallen weg

Doordat uw hypotheek of lening kan worden afbetaald, kunt u mogelijk van meer financiële vrijheid genieten. 

Blijven of verhuizen wanneer u wilt

Door de tussenkomst van Levius, krijgt u ook vrijheid op gebied van wonen. U blijft zo lang u wilt huurder van uw eigen woning. Maar op het moment dat u weg wilt, kan dat ook snel, mogelijk sneller dan bij de verkoop van uw woning. U heeft waarschijnlijk wel te maken met een opzegtermijn voor uw huurcontract. 

Hoe werkt het?

De eerdergenoemde constructie kunt u regelen in samenwerking met Levius. Als u door de selectie komt, wordt uw overwaarde ingeschat en andere aspecten van de woning worden beoordeeld. Als u door die fase heen komt, wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek om te kijken of uw huis verkopen en terughuren echt het beste is voor uw situatie. Hierbij wordt de werkwijze van Levius op een transparante manier uitgelegd. Als zowel Levius als u door willen gaan met het proces, wordt uw woning getaxeerd door Troostwijk. De taxatiekosten zijn voor Levius, tenzij u het proces beëindigt. Op basis hiervan krijgt u een bod. Dit heeft ook invloed op de markthuur die is inbegrepen is het taxatierapport. U krijgt hierbij tevens een conceptversie van het huurcontract. Als alles oké is, dan volgt de overdracht, waarbij het koop- en huurcontract wordt getekend. De hypotheek wordt vervolgens vrijgekocht. Het verschuldigde bedrag verschijnt in één keer op uw rekening. Hierna kunt u ermee doen wat u wilt en verzorgt Levius het onderhoud aan uw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *