Heeft u problemen met uw dak? Bel dan een dakdekker in de buurt

Daken zijn een fundamenteel kenmerk van een huis en bieden de bewoners letterlijk en figuurlijk onderdak. Ze zorgen ervoor dat je veilig en beschut zit en maken de temperatuur aangenaam. Het kan echter het geval zijn dat jouw dak een probleem heeft. Misschien zit er wel een gat in of is je dak beschadigd geraakt door noodweer. Dan is het natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk hulp in te schakelen voor je dak. Eigenhuis Dakdekker kan er dan voor zorgen dat er iemand onderweg is naar jouw huis om naar het probleem te kijken en jouw dak weer te repareren naar oude staat.

Daken door de jaren heen

Daken bestaan al heel erg lang in de geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan de jagers en verzamelaars, die in eenvoudige hutjes met rieten daken leefden. Zo zorgden zij ervoor dat ze tijdens het slapen een onderdak hadden en beschermd waren van andere dieren. De Romeinen gebruikten complexe daken die regen via dakgoten opvangen voor een goede riolering. Daarmee werd voorkomen dat delen van de stad onder water kwamen te staan. In de Middeleeuwen werden daken gebruikt die van steen waren om brandgevaar te vermijden. Tegenwoordig zijn er steeds meer moderne huizen met platte daken. Deze daken zijn ideaal om zonnepanelen op te installeren. 

Soorten daken
Er zijn van allerlei soorten daken tegenwoordig. In de landbouw werden vroeger vooral rieten daken gebouwd. In de vroege middeleeuwen werden er weer veel daken van hout gebouwd. Door de hoge dichtheid van mensen was een brand echter levensgevaarlijk. Daarom werden in de latere middeleeuwen meer stenen daken gebouwd. Veel ruime villa’s van vroeger in Nederland hebben nog steeds rieten en houten daken. Er wordt nu vooral ingezet op daken die gemaakt zijn van metalen, zoals lood, zink en koper. Wat het materiaal van jouw dak naar wens is, de dakdekker in Eindhoven zorgt ervoor dat elk huis een juist dak heeft dat duurzaam is. Zo kan jouw dak nog lange tijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *