Hoe een steiger je leven kan redden

Steiger

De kop klinkt dramatisch, maar het is echt waar: een steiger kan je leven redden. Met name als je werkt op grote hoogte kan de steiger wel eens de reden zijn dat jij een klus heelhuids kunt afronden. Hoe dat zit? Dat lees je hier.

Steiger

Bedrijven die op hoogte werken

Zie je wel eens een steiger tegen een hoog pand aan staan? Soms zijn die steigers wel tien meter hoog. Ze zijn goed bevestigd en maken het mogelijk voor mensen om op hoogte te werken, maar dan veilig. Veiligheid is namelijk heel belangrijk als je op tien meter hoogte werkt. Die professionele bedrijven zorgen dat hun medewerkers veilig zijn wanneer ze op zulke hoogte werken. Ze zitten vast aan de steiger en hebben bovendien goede instructies gehad over veiligheid op een steiger. Ze mogen alleen via de werkplank de steiger betreden en weten goed wanneer ze pauze moeten houden.

Nu jij nog

Steiger

Waarom doet de klusser in huis dit dan niet wanneer hij of zij op hoogte werkt? Als je iets aan de gevel gaat doen of aan de dakgoot dan ben je ook op grote hoogte aan het werk en dus kan ook jij verwondingen oplopen als je valt. Bovendien kun je niet alles met een ladder doen. Niet alleen omdat ladders te kort zijn maar ook omdat ze gewoon niet zorgen voor de beste houding. Je staat scheef en krom. Daardoor kun je flinke klachten oplopen en dat wil natuurlijk niemand. Gebruik daarom een steiger om je lichaam en je leven te beschermen.