Infrarood panelen

infrarood panelen

Leven op een duurzame manier is een opkomende manier van leven in de Nederlandse huishoudens. Het is beter voor het milieu en vaak ben je (uiteindelijk) ook goedkoper uit. Als jij al een tijdje speelt met de gedachten om duurzamer te leven, maar je geen idee hebt hoe je dit moet aanpakken, dan maken wij je graag wegwijs in de wereld van infrarood platen.

infrarood panelen

Wat zijn infrarood platen?

Bij infrarood panelen wordt er voor de verwarming van je huis geen gebruikt gemaakt van gas. De panelen verwarmen je huis door stralingswarmte. Het bijzondere aan deze stralingswarmte is dat dit gericht wordt op de plaats waar jij in je huis bent. Het is dus niet de lucht die door deze panelen verwarmd wordt, maar jouw lichaam wordt door deze stralingswarmte opgewarmd. Over efficiëntie gesproken.

De infrarood plaat

In de meeste huizen zien we dat de panelen worden gemonteerd aan het plafond. Deze panelen zijn voorzien van plaat die geplaatst is op de achterkant. Deze plaat geeft uiteindelijk de stralingswarmte af. De plaat zal niet de fout maken om de warmte de verkeerde kant op door te laten omdat de achterkant hiervan voorzien is van isolatie.

Wat zijn de voordelen?

Oké, we weten allemaal dat duurzaam wonen investeren is, maar deze infrarood platen zijn veel meer dan alleen een kostenplaatje. Daarom worden er hieronder nog een aantal voordelen voor jou onder elkaar gezet:

– Je gehele woning wordt verwarmd zonder dat je gas hiervoor moet gebruiken. Dit is een goede voorbereiding op de toekomst als de gasbronnen uitgeput zijn.

– Ondanks dat duurzaam wonen een investering is zijn deze panelen relatief goedkoop. Een kamer van 15 vierkante meter wordt verwarmd voor € 475,-.

– De panelen hoeven niet eerst ‘opgewarmd’ te worden. Doordat de panelen niet de lucht verwarmen, maar je lichaam gaan de panelen aan op het moment dat jij de kamer binnen komt lopen. Als je de kamer weer verlaat dan gaan ze net zo makkelijk weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *