Op zoek naar een mooie haag?

haagplanten

Haagplanten zijn populair voor tuinen en voor bedrijfstuinen. Een haag is een scherm of een omheining wat gevormd is door struiken of bosjes die dichtbegroeid zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van een schutting om meer privacy te waarborgen.

haagplanten

Waarom een haag in je (bedrijf)tuin?

1.     Een groot voordeel is de lage kosten. Het is een makkelijke klus die je zelf kan doen, je hebt een schop nodig, compost, haagplanten en een vrije dag. Het is goedkoper dan een muur of een schutting bouwen.

2.     Een ideaal windscherm: in tegenstelling tot muren, die de wind naar boven brengen, filtert een haaf de wind, het wordt daarmee verzacht. De luchtcirculatie verbeterd hierdoor en er kan zo een beschut microklimaat worden gecreĆ«erd.

3.     Het milieu: dikke heggen die groen blijven zullen geluidsoverlast verminderen. Een effectieve manier van geluidsdemping. Het hangt wel af van de dichtheid, de volwassenheid en hoogte van de haag.

4.     Onderhoudsarm: een haag heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Een muur of schutting moet je verven of vervangen bij rotting of beschadiging.

Het planten van een haag

Zoals gezegd: het is vrij simpel! Kies een gebied en verwijder gras, onkruid of afval. Graaf dan een sleuf van twee keer de breedte. Dat betekent: 1 of 2 cm dieper dan de hoogte van de kluit

Maak de aarde los aan de onderkant en meng deze met wat compost. Plaats de planten in de sleuf.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*