Voeg stijl toe aan uw balkon met een balkonhek

Dekken en balkonhekken zijn twee van de belangrijkste constructiekenmerken van balkons. Ze bieden een plek om te zitten en te ontspannen, en fungeren ook als een functionele veiligheidsbarrière om letsel te voorkomen. Hier bekijken we de basisstijlen en opties voor dek- en balkonrelingsystemen. In de loop der jaren zijn er verschillende stijlen balkonhekken ontstaan. De meest voorkomende, en nog steeds de meest populaire, zijn leuningen van 1,20 meter lang, die meestal van ijzer of roestvrij staal zijn gemaakt. Deze railingsystemen variëren van heel eenvoudig, met slechts vier palen voor mensen om tussen de vloer en balkonreling vast te houden, tot zeer sierlijk, met prachtig houtsnijwerk en rondingen op de leuning. Deze eenvoudige leuningen van 1,20 meter lang zijn het meest te zien in huizen langs de kust van Californië, waar het weer tropisch en winderiger is.

Horizontale leuningen

Een horizontale balkonhek is een andere populaire optie voor balkonleuningen. Ook deze kunnen variëren van eenvoudige ontwerpen met één paal tot sierlijke, decoratieve ontwerpen waarin hout, metaal en zelfs glas zijn verwerkt. Het type materiaal dat in de bouw wordt gebruikt, kan van invloed zijn op het uiteindelijke uiterlijk van het dek of balkonreling. Roestvrij staal, dat niet-corrosief en roestbestendig is, wordt bijvoorbeeld typisch gebruikt om vangrails langs dekken te bouwen. Als het terras echter wordt blootgesteld aan zout water of de harde elementen van de zon, is een aluminium balkonreling wellicht de betere keuze.

Materialen die gebruikt zijn bij de constructie

Uiteraard zullen ook de materialen die gebruikt zijn bij de constructie van de balustrade zelf een grote invloed hebben op het afgewerkte uiterlijk van de balkonreling. Stalen balustrades zijn doorgaans duurder dan leuningen die van andere materialen zijn gemaakt, maar ze zijn esthetisch aantrekkelijker, weerbestendiger en beter bestand tegen de gevolgen van slecht weer. Evenzo zijn metalen relingsystemen aantrekkelijker en duurzamer, maar duurder. IJzeren railingsystemen zijn ook behoorlijk aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *