Voordelen van ledlampen

ledlampen

ledlampen zijn een zeer geliefde manier van verlichten. Veel bedrijven en consumenten zien de voordelen van LED verlichting en maken hier gebruik van. Wat zijn de voordelen van LED verlichting precies? Dit artikel geeft helderheid.

1. Bespaar op je energiekosten

Door gebruik te maken van ledlampen kun je flink besparen op je energiekosten. LED verlichting verbruikt veel minder stroom, dan traditionele verlichting. Wist je dat LED verlichting 80 tot 90 procent minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld een gloei of halogeenlamp?

ledlampen

2. Een veel langere levensduur

Ledlampen hebben een langere levensduur dan ouderwetse lampen. LED verlichting heeft een levensduur van ongeveer 15.000 tot 50.000 branduren. Ouderwetse lampen hebben vaak slechts 1.000 tot 5.0000 branduren. Heb je een LED lamp ongeveer 6 uur per dag aan? Dan kan je de lamp ruim 15 jaar gebruiken!

3. LED lampen worden niet te warm

Als je een gloeilamp of halogeenlamp aanraakt is deze vaak erg warm. Deze hitte levert diverse gevaren op zoals brandgevaar. Ook zorgt deze hitte van ouderwetse lampen ervoor dat er minder fraaie plekken kunnen ontstaan op muren of plafonds. LED verlichting heeft dit probleem niet omdat LED verlichting niet te warm wordt. Daarnaast kan je jezelf niet verbranden bij het aanraken van een ledlamp.

4. LED lampen in diverse kleurvariaties

LED verlichting is in iedere kleur en kleurtemperatuur verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit warm wit om bijvoorbeeld een gezellige gloeilamp na te bootsen. LED verlichting kan in meerdere kleurvariaties geproduceerd worden en dit is een groot voordeel. Heb je een exacte kleur en temperatuur in gedachten voor in je interieur? Geen probleem want er zijn voldoende mogelijkheden.

5. LED verlichting is goed voor het milieu

De langere levensduur van LED verlichting, en het feit dat ze minder energie verbruiken zijn enorme voordelen. Dit heeft tot gevolg dat ze stukken beter zijn voor het milieu. Ook worden er minder schadelijke materialen gebruikt in LED verlichting. Led lampen zijn een een zeer duurzame en verantwoorde keuze voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *