Waarom een vijgenboom binnen ook lukt? Je leest er hier alles over

Vijgenbomen zijn sterke planten. Je mag ze buiten laten staan, mits je ze beschermt tegen vorst. Maar ook wanneer je je vijgenboom binnen plaatst, doet hij ook heel erg goed. Van zodra je hem voldoende zonlicht geeft en de nodige meststoffen en water geeft, zit je goed. En soms moet je snoeien om de plant in toom te houden. Hij gedraagt zich ongeveer op dezelfde manier als wanneer je een vijgenplant buiten in een bak of in volle grond zet.

Je vijgenboom binnen draagt ook vruchten

Wanneer je een vijgenboom binnen plaatst en je wilt toch vruchten kweken, zoek dan een vijgenboom die zelfbevruchtend is. De bijtjes kunnen immers binnen in huis hun functie als bestuivers niet uitvoeren. Zo is bijvoorbeeld de Ficus Carica perfect geschikt om in ons land vruchten te dragen, ook binnen. Je hebt de keuze tussen zoete groene en zoete donkere vijgen. Deze zijn heerlijk in vruchtensalades, smoothies en ook in desserts en met roomijs. Je geniet dus niet alleen van je mooie boom, je geniet ook nog eens van de oogst. Vijgen zijn trouwens een bron van vitamines en mineralen. Ze zijn arm aan calorieën en bevatten veel calcium en zijn daardoor goed om je botten te versterken. En ze verlagen hoge bloeddruk.

Vijgen en andere planten voor binnen

Een vijgenboom binnen plaatsen is een mooie keuze. Hij kan zeer decoratief zijn. De takken kunnen zich ver open strekken. Of je knipt hem bij tot een compacte boom. Anderzijds staat hij ook perfect bij andere planten en bomen voor binnen. Bij de plantenzaak voor exotische planten vind je enorm veel exemplaren voor binnen: citrusvruchten, druiven en olijven en ook een talloze mooie exotische bloemen. Denk ook aan palmen voor binnen, agaves en yuccas. Groen in huis halen is dé trend in de woninginrichting. Met een vijgenboom voor binnen en andere exotische planten breng je rust en stijl in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *