Wanneer een nieuw cilinderslot?

pfaffenhain-vela-dubbele-cilinder-skg3

Wanneer je slot kapot is of wanneer je je sleutels kwijt bent geraakt, dan is het natuurlijk noodzakelijk om een nieuw cilinderslot aan te schaffen. Er zijn echter ook een aantal andere redenen om een nieuw cilinderslot te kopen. Denk bijvoorbeeld aan het beter beveiligen van je huis, of aan het gelijksluitend maken meerdere sloten.

Veiliger wonen

De meeste cilindersloten zijn minstens 5 à 10 jaar niet meer vervangen en om deze reden verouderd. Inbrekers weten precies hoe deze sloten in elkaar zitten en kunnen met wat gereedschap dus binnen enkele minuten in je huis staan.

Een nieuw cilinderslot is altijd SKG 2 of SKG 3 sterren gekeurd. Dit betekend dat het cilinderslot anti-boorbelemmering heeft en hierdoor inbraakwerend is. Een SKG 3 sterren cilinderslot biedt de beste bescherming, deuren met zo’n slot proberen inbrekers vaak niet eens open te breken!

Gelijksluitend cilinderslot

Een andere veelvoorkomende reden is meer een gemak kwestie. Het blijft erg onhandig als je 20 sleutels aan je sleutelbos hebt. Een hoop sleutels kan je onderbrengen in 1 a 2 sleutels. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om dezelfde sleutel te hebben voor zowel je voordeur, achterdeur en schuurdeur. Dit geldt natuurlijk ook voor een bedrijfspand, erg handig als je met 1 sleutel door verschillende deuren kan.