Wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing

Bij een verhuizing komt er heel veel op je af. Zo moet je je verhuizing aan geven, je adres doorgeven ect. Maar ook de verhuizing zelf, het inpakken, verplaatsen en uitpakken vraagt een hoop energie van je. Om ervoor te zorgen dat je deze dingen niet vergeet is hier een overzicht met dingen die je moet regelen bij een verhuizing. 

Planning

Om je goed voorbereid te laten verhuizen kan je als begin het beste een planning maken. Begin op tijd met het regelen van alles. Zet in die planning alles wat je moet regelen voordat de verhuizing daadwerkelijk gaat beginnen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Verhuisdozen regelen voor het inpakken
  • Verhuisbedrijf in de buurt regelen (ga je verhuizen naar Haarlem? Regel een verhuisbedrijf in Haarlem.)
  • Meet op wat er door de deur kan en of je een verhuislift nodig hebt. 
  • Ga je voor een verhuisbedrijf? Vraag dan meerdere offertes aan zodat je goed kan vergelijken welk verhuisbedrijf jou het beste kan bieden.
  • Verhuischecklist maken. Voordat je gaat verhuizen maak een lijst met alle dingen die je moet doen. 

Woningontruiming

Oké, nu je alles gepland hebt staan kan het echte werk beginnen. De ontruiming van je huis. Bij het inpakken van de spullen raad ik het aan om voor lichte spullen grote dozen te gebruiken en voor kleine breekbare, zware of waardevolle spullen een kleine doos te gebruiken. Plak ook op elke doos een label met wat er in zit. Dit is handiger tijdens het uitpakken. 

Bij het inpakken van medicijnen is het aan te raden om de medicijn doosjes dicht te plakken en ze in een kleine doos te doen. Zo kan je er makkelijk bij en kan je geen medicijnen verliezen. 

Dingen die vergeten worden

Tijdens de dag van het verhuizen of de dag ervoor kom je er achter dat er nog best veel dingen vergeten zijn. Hier een aantal dingen op een rij die je dan op het laatste moment minder stress bezorgen. 

  • De opvang voor je huisdieren voor een dag. Dit is misschien een puntje waar je niet gelijk aan hebt gedacht toen je je plannen ging maken om te verhuizen. Maar de hele dag je kat mee nemen op sleeptouw is niet ideaal. 
  • Kinderen. Kinderen zeker in jonge leeftijd zijn niet ideaal tijdens het verhuizen. Je kan niet eens een doos in het nieuwe huis zetten en je bent je kinderen al kwijt. Zorg daarom dat je een oppasadres hebt.
  • Enkele setjes kleding apart houden. Na alles in gepakt te hebben vergeet je je kleding apart te houden voor de komende twee dagen! Niet handig als je net alles verplaatst heb en je moet naar een doos zoeken voor je kleding. Houd daarom een setje apart.
  • Nieuwe sleutels aan je sleutelbos doen en bij laten maken. 2 sleutels is niet veel en moeten daarom zeker ook meer worden. Doe minimaal één sleutel aan je sleutelbos zodat je niet buitengesloten word in je eigen huis.