Wat zijn houtlook tegels en wat maakt ze zo interessant?

Kan je de eigenschappen van keramische tegels combineren met de warme, natuurlijke uitstraling van hout? Het is een vraag die velen zich stellen en waar we tegenwoordig een uitstekend antwoord op kunnen geven. De zogenaamde houtlook tegels zijn in de basis keramische tegels die over de uitstraling beschikken van houten planken. Voor deze tegels geldt dat ze tot stand komen door klei op een ontzettend hoge temperatuur te bakken. Vervolgens wordt de tegel afgewerkt met een glazuurlaag. Deze glazuurlaag zorgt ervoor dat de houtlook tegel in de praktijk daadwerkelijk over de uitstraling komt te beschikken van echt hout. De huidige technologie die op de markt is terug te vinden zorgt ervoor dat er niet alleen reliëf, maar ook knoestjes kunnen worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de houtlook tegels niet langer te onderscheiden zijn van echte houten planken.

Wat zijn de voordelen van houtlook tegels?

De keuze voor houtlook tegels is vandaag de dag een flink stuk populairder dan vroeger het geval was. Heel wat mensen die vroeger gekozen zouden hebben voor een vloer gemaakt van hout kiezen tegenwoordig voor tegels met een houtlook. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Dit omdat je bij dit type van tegels kan rekenen op de volgende voordelen:

  • De tegels hebben slijtvaste eigenschappen;
  • Er is geen speciaal onderhoud vereist om rekening mee te houden;
  • De tegels hebben vlekbestendige eigenschappen;
  • Je kan ze zonder probleem combineren met vloerverwarming;

De bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat het op z’n minst de moeite waard is om de afweging te maken wat nu precies voor jou de meest interessante keuze is. Kies je namelijk voor houten planken of ga je toch voor houtlook keramische tegels zodat je kan rekenen op bovenstaande voordelen? Het is een moeilijke keuze die de moeite waard is om even goed over na te denken.

Houtlook tegels en vloerverwarming, kan dat wel?

Eigenlijk werd het in bovenstaand lijstje met voordelen reeds duidelijk gemaakt, het is in de praktijk geen enkel probleem om gebruik te maken van houtlook tegels in combinatie met vloerverwarming. Voor vloerverwarming geldt dat ze erom bekend staat ongelofelijk geschikt te zijn om te gebruiken bij tegels. Dit niet in het minst omdat de tegels de warmte goed kunnen geleiden. Het gevolg hiervan is dat je bijvoorbeeld je woonkamer of de badkamer in minder dan 20 minuten tijd kan opwarmen. Dat is een belangrijke troef waarover je beschikt bij houtlook tegels in vergelijking met echt hout. Voor deze laatste geldt namelijk dat ze erom bekend staat een veel minder gunstige combinatie te vormen met vloerverwarming. Het hout kan dan namelijk gaan uitdrogen, maar kan ook gaan scheuren of kromtrekken. Dat is uiteraard niet direct de bedoeling.

Er is geen vereist onderhoud bij houtlook tegels

Een belangrijk punt waar je altijd aandacht aan moet schenken bij het gebruik van een vloer die is gemaakt van echt hout is het vereiste onderhoud. Wanneer je er niet voor kiest om houten vloeren een periodieke onderhoudsbeurt te geven zal je namelijk kunnen vaststellen dat dit als gevolg heeft dat de levensduur van je vloer ingrijpend zal worden ingeperkt. Dat geldt niet voor vloeren die worden vervaardigd uit houtlook tegels. In dit geval is alleen het regelmatig, standaard schoonmaken van de vloer vereist. Ook dit is een niet onbelangrijke troef waar je op kan rekenen bij een vloer bestaande uit tegels die over een houtlook beschikken.Voor de beste prijs tegels ga je naar Tegelsenlaminaat.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *