Wooninspiratie: dit zijn de allernieuwste trends

Wooninspiratie voor je huis krijg je door te kijken naar de laatste trends. Inspiratie opdoen om je interieur op te frissen is een verstandig idee, zeker als je van plan bent om te gaan verhuizen, als je een woonstijl ‘make-over’ wit doen binnenshuis of als je binnenkort je woning gaat verbouwen. Lees hieronder verder als je wilt weten wat de allernieuwste trends zijn zodat je wooninspiratie op kunt doen voor je eigen interieur.

Inspiratie 1: Focus op duurzaamheid

Tegenwoordig begint men zich in Nederland steeds vaker te focussen op duurzaamheid bij wooninspiratie. Dit zie je duidelijk terug in het interieur van verschillende moderne huishoudens. In een duurzaam huishouden vind je vaak spullen gemaakt van gerecycled materiaal, maar je kunt ook bij meerdere woonmerken terecht voor de aanschaf van duurzame spullen voor je woning.

Inspiratie 2: Industrieel

Als je voor een industriële woonstijl gaat kiezen, dan wordt er meestal gebruik gemaakt van donkere kleuren en stoere materialen. Voor deze wooninspiratie kun je denken aan een combinatie van materialen zoals grof hout, leer, staal en metaal als je een stoere en robuuste look wilt creëren.

Inspiratie 3: Landelijk

Een landelijk interieur bestaat meestal uit spullen die licht van kleur zijn, zoals wit, crème, grijs, maar ook taupe of zalm. Combineer je meerdere lichte kleuren soorten met elkaar samen met houten materialen en chique accessoires? Met deze wooninspiratie kan je gemakkelijk een landelijke uitstraling creëren in huis.

Inspiratie 4: Werelds

Wil je binnenshuis het gevoel krijgen alsof je op reis bent, dan is het slim om voor een wereldse interieurtrend te kiezen als je wooninspiratie zoekt, hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van zachte aardetinten met een donkere basiskleur. Deze kleuren soorten worden meestal nog met materialen zoals satijn of juist ruig beton gecombineerd voor een opvallend effect.

Inspiratie 5: Bohemian

De Bohemian woontrend begint langzamerhand maar zeker populairder te worden, vooral als er wordt gekozen voor de combinatie van de kleuren lichtgroen, donkergroen en warm bruine tinten. Kies daarnaast ook voor het combineren van deze kleuren met veel groene planten in huis en met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe om een gezellige, intieme en warme sfeer te creëren in elke ruimte van je huis. Voor de liefhebber van de meer aardse tinten in de woning, is dit een goede wooninspiratie.

Inspiratie 6: Japandi

De Japandi interieurstijl is origineel afkomstig uit een combinatie van zowel Japan als Scandinavië. Er wordt gebruik gemaakt van aparte contrasten met mooie neutrale kleuren en de focus ligt op een vlakke grond. Daarnaast kan je in Japandi woonstijlen ook materialen van zachte stoffen vinden of accessoires die voorzien zijn van organische vormen. Dit is een wooninspiratie die door velen over het hoofd gezien wordt.

Moeilijkheden bij het maken van je keuze?

Als het uitkiezen van de ideale en meest geschikte soort wooninspiratie niet gemakkelijk is, dan kan je altijd ervoor kiezen om contact op te nemen met een woonspecialist. De woonspecialist van De Ruijtermeubel beschikt namelijk over voldoende ervaring en kennis met de verschillende interieurstijlen, is op de hoogte van de allernieuwste woontrends en kan je dan ook als geen ander voorzien van professioneel advies over de keuzes die het meest passen bij je budget, je wensen, je huishouden en je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *