Zwembad aanleggen in de tuin of onder een overkapping

Waterpret

Een zwembad aanleggen in de tuin kan een zeer welkome verrassing zijn voor je partner of je kinderen! Wie ontspant er immers niet tijdens het dobberen in het water, het trekken van baantjes op de vroege ochtend, enzovoorts. Bij het laten aanleggen van een zwembad in de tuin zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van het zwembad. Aan de ene kant wil je voldoende ruimte hebben om je baantjes te kunnen trekken. Aan de andere kant mag het zwembad niet te nadrukkelijk aanwezig zijn in de tuin. Dit kan een tuin immers een rommelige uitstraling geven! In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt, als je besluit om een zwembad aan te leggen.

Zwembad aanleggen

Keuzemogelijkheden bij een zwembad aanleggen

Allereerst is het bij een zwembad aanleggen belangrijk om op het formaat van het zwembad te letten. Het formaat van het zwembad bepaalt namelijk ook welk type zwembad het beste in de tuin geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een betegeld zwembad en een inbouwvariant. Een inbouwzwembad is makkelijker te plaatsen en vaak goedkoper, doordat deze veel kleiner zijn dan de betegelde varianten.

Een betegelde variant biedt echter voldoende ruimte om je baantjes te trekken en kan daarbij onder een overkapping worden opgebouwd. Zo kun je hier ook in de herfst en winter gebruik van blijven maken.

Installatie

Afwerking van een nieuw aan te leggen zwembad

Enigszins samenhangend met het type zwembad wat je laat aanleggen, is de afwerking hiervan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tegels rond het zwembad te leggen. Natuurlijker oogt het echter, om het zwembad af te werken met een houten vlonder. Dit past vaak goed bij een schutting of de natuurlijke uitstraling van struiken en bomen in de tuin. Voor welke afwerking kies jij?